Meny Stäng

Smslån utan inkomst

Smslån har dessvärre blivit kända för att man kan ta dem när som helst och hur som helst. Och i viss mån är detta förståeligt, eftersom när smslånen först lanserades, var marknaden för dem ganska oreglerad, vilket gjorde att vissa långivare var ganska ansvarslösa och beviljade lån till nästan vem som helst, utan att kolla upp särskilt mycket. Men idag är det inte längre så, eftersom smslånemarknaden är mer reglerad, vilket gör att man idag måste uppfylla en hel del krav för att bli beviljad ett smslån hos de flesta långivare. Bland annat kräver de flesta långivare att man har en viss inkomst för att man ska få lån, och då undrar en del som saknar inkomst om det överhuvudtaget är möjligt att ta smslån utan inkomst? Så hur ligger det egentligen till gällande detta? Är det möjligt eller inte?

Svaret är att det kan vara svårt att ta ett smslån utan inkomst hos de flesta smslångivare, då smslån är så kallade lån utan säkerhet, vilket innebär att du inte lämnar någon som helst säkerhet när du tar ett lån av dem, och då vill de att du åtminstone har en inkomst, som garanterar att du kan betala tillbaka lånet med hjälp av den. Skulle det dock vara så att man har en väldigt låg inkomst, är det ändå möjligt att få ett smslån, eftersom de flesta långivare inte kräver att man har en jättehög inkomst nödvändigtvis. Detta gör att man kan ta smslån även om den enda inkomsten man har är t.ex. ersättning från a-kassan, studiemedel eller liknande, något som en del inte räknar som en inkomst. Men det gör alltså smslånegivarna, så har du endast en sådan, lägre inkomst, kan du få smslån, men inte om du saknar inkomst helt.

Smslån utan inkomst

Värt att nämna om du har en lägre inkomst och därför letar efter ett ställe att ta ett smslån utan inkomst på, är att alla smslångivare inte beviljar lån till dig med en lägre inkomst, t.ex. endast a-kassa, så även i dessa fall är du något begränsad när det gäller vilka långivare du kan vända dig till. Det lönar sig därför att göra lite research gällande vilka långivare som har låga inkomstkrav innan du ansöker om ett smslån, för att undvika att du skickar iväg ansökningar i onödan.

Det finns dock flera guider och topplistor gällande långivare med låga inkomstkrav som du kan ta till hjälp för att hitta dessa långivare som det är mer troligt att du får lån av. Behöver du låna ett högre belopp så ska du kika här.

Dela sida: